Oboljenje zglobova kod pilića i šepavost. Bakterijska hondronekroza i osteomijelitis (BCO paraliza)

Bakterijska hondro-nekroza i osteomijelitis (BCO paraliza) je oboljenje izazvano bakterijskom infekcijom glave femura što može dovesti do nekroze kosti glave femura. Prenošenje potencijalno patogenih bakterija iz crevnog trakta do zglobova kroz crevnu barijeru je jedan razlog pojave ovog oboljenja. Anketiranje živinara na svetskom nivou potvrđuje da je problem paralize široko rasprostranjen. BCO paraliza se javlja i kod živine koja je dugo u eksploataciji kao i kod brzorastućih brojlera. Oko 10-15% brojlera pati od subklinočke BCO, i ovo stanje se prvo pojavljuje kod mlađih ptica. (Thorp et al., 1993). BCO povećava mortalitet zbog odbacivanja i selekcije, i dovodi do niže završne težine i veće konverzije hrane zato što ptice imaju slabiju mobilnost i ne mogu da dođu do hrane i vode dovoljno često. Mikotoksini mogu pojačati ovaj problem jer povećavaju permeabilnost crevnog zida i tako olakšavaju prelaz patogenih bakterija u krvotok. Kolonizacija crevnog trakta sa korisnom mikroflorom (probiotik) može da smanji prenos patogenih bakterija u krv (zahvaljujući kompetitivnom isključivanju). Stimulacija imunog sitema od strane korisne mikroflore takođe pomaže organizmu ptice da se efikasnije izbori sa ovim problemom.

PROIZVODI

POULTRY STAR

poultry-star

PoultryStar® je precizno definisan, višesojni sinbiotski proizvod specifično namenjen živinarstvu – za uspostavljanje korisne crevne mikroflore kombinovanim delovanjem probiotskih mikroorganizama i fruktooligosaharida (prebiotik).

Koje su osnovne prednosti?

Brzo uspostavljanje korisne crevne mikroflore
– Ponovno uspostavljanje crevne mikroflore nakon antibiotske terapije
– Inhibicija rasta C. perfringens, E. coli, Salmonella i Campylobacter
– Smanjena pojava mokre prostirke i proiliva
– Veći prirast
– Bolja konverzija hrane
– Smanjen mortalitet
– Nema sporednih efekata i nema karencu.

Primena:

U vodi za piće: PoultryStar® sol
PoultryStar® sol se primenjuje u vodi za piće i može se primeniti u različitim uslovima uzgoja i smeštaja. Primena je fleksibilna i preporučena u toku kritičnih i stresnih perioda proizvodnog ciklusa.

U hrani: PoultryStar® me
PoultryStar® me je mikrokapsulirana forma za primenu u hrani i može da izdrži visoke temperature peletiranja bez smanjenja efikasnosti.